Luftig våpen

Selv pasifister kan skyte med luftpistol.

Luftig våpen
Publisert

Jeg husker fortsatt mitt første møte med et luftgevær. Det var vilt, vakkert og venstrevridd, for jeg endte opp med å argumentere for strengere våpenlover, og da kom det så mye luft fra geværet at middagsdaten var over på et sekund.

Denne fantastiske luftpistolen har derimot gjenoppvekket kjærligheten, og hvis jeg ikke passer meg kommer jeg til å nynne Sissel Kyrkjebøs shcläger fra 80-tallet på vei til kantina.

Luftkrig.

Walther NightHawk ser så fryktinngytende ut at en amerikanske soldat i forvirringen før avreise til Irak kunne funnet på å pakke den i ryggsekken.

Den såkalte BB-pistolen - en luftpistol som skyter små, avlange kuler og som ikke er laget for å drepe - er for det første i stand til å fyre av mer enn ett skudd uten å lade om. Et magasin med åtte små kuler gjør at pistolen kan skyte like raskt som du er på avtrekkeren, og du får samtidig god hjelp til å sikte.

Ekstra, ekstra.

NightHawk har blant annet en såkalt taktisk lommelykt, rødpunktsikte, alt festet på Weaver-skinner. Det finnes hele fire slike skinner, slik at du kan gå fullstendig av skaftet og feste enda mer ekstrautstyr på pistolen - som for eksempel kikkertsikte.

En såkalt kompensator er festet til pistolens lyddemper (naturligvis har den lyddemper), og gjør blant annet rekylen overkommelig, og følgelig også siktet bedre.

Den amerikanske prisen ligger på 160 dollar (rundt 800 kroner), men vi aner ikke om den er tilgjengelig i Norge.

OPPDATERING: Informerte lesere kan fortelle at gasspistolen er tilgjengelig hos XXL i Norge for rundt 2500 kroner, uten noe særlig ekstrautstyr.

Les forøvrig innleggene som dukker opp under for mer informasjon fra dingz.nos eminente leserskare!

Kilde: Gadget King

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer