Mansinthe er ikke for pyser

Marilyn Manson pluss absinth er lik sant - og lik dårlige ordspill.

Mansinthe er ikke for pyser
Publisert

Dette er simpelthen et ekteskap inngått i en himmel vrengt med innsiden ut, med fanden som prest og svartedauden som forlover.

Det vil i det minste mange mene om at Marilyn Manson har lagt sine pudderhvite hender rundt en tyskprodusert absinth-drikk.

Gammel slager.

Absinth var den svært alkoholholdige drikken som tok bohemer og andre kunstnerspirer med storm på 1900-tallet. Etter at stormen var over lå mange igjen i rennesteinen uten vilje eller evne til å reise seg igjen, noe som førte til at den etter hvert myteomspunne malurt-, fennikel- og anisbaserte drikken ble forbudt flere steder - deriblant i Norge.

I fjor lanserte en annen myteomspunnet fyr et samarbeid med Absinthe.de og en sveitsisk spritfabrikk, Mattel-Luginbühl AG, og resultatet var "Mansinthe". Det dårlige ordspillet må nok Marilyn Manson ta ansvaret for. Goth-rockeren har som kjent gjort mye rart de siste åra, og mange vil hevde at han lider under litt dårligere kvalitetssikring enn i begynnelsen av karrieren.

Ivrig tester.

Manson skal være en kjent absinth-elsker, og var ifølge en av samarbeidspartnerne "tungt involvert i utviklingsprosessen", og han "smakte konstant på smaksprøver før han sa sin mening og kom med forslag til forandringer".

Hundre kroner på at ett av forslagene som gikk igjen var "mer alkohol".

Absinth varierer vanligvis i alkoholstyrke, og akkurat denne varianten inneholder naturligvis 66.6% alkohol. Hvem sa at ikke gothere har humor.

Prisen for en 0.7 liters flaske er 36 Euro, eller 280 kroner, uten at det betyr at du får tak i den i Norge til den prisen - hvis i det hele tatt.

Mansinthe vant forøvrig gull i verdensmesterskapet i sprit i San Francisco i år, så selv om det er fristende å avfeie dette som en tulledrikk er det tydeligvis brukt nok hjerne til å framstille den til at den kan konkurrere innenfor toppidrett.

Joda, VM i sprit er toppidrett.

Kilde: Boing Boing Gadgets

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer