Når mus blir mus

Daniel Pon brukte ekte musedeler for å lage datamus.

Når mus blir mus
Publisert

En datamus deler visse likheter med en ekte dyremus. Litt samme fasong og sånn. Men oppfinneren Daniel Pon var ikke fornøyd med dét.

Derfor satte han seg ned og begynte å mekke på en mus konstruert med ekte musedeler.

Ideen er en viderekonstruksjon fra et neovikoriansk tastatur som han laget tidligere – tastaturet trengte rett og slett en mus som kunne stå i stil.

Steampunk.

Den spesielle musa oppfyller det meste av steampunk-kravene og bærer på mange måter en distinkt neoviktoriansk stil: tannhjul fra en gammel klokke, messing og bolter, og resultatet er imponerende.

Men mer ekkelt enn imponerende er det at han også har brukt ekte musedeler. På oversiden sitter en ryggrad til å hvile håndflata på, og på undersiden er det pyntet med skjelett fra det som en gang var en smågnager.

Og oppfinneren har virkelig lagt sin flid i det å få ryggsøylen i rett fasong:

” I had to soak the bone in warm water for 5 minutes to soften the tendons which allowed me to bend it to its final shape.”

Oppfinnere er ikke helt som andre folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer