Rundt og rundt på stadig nye måter

Boomerangen gjør litt av et comeback. Kremt.

Rundt og rundt på stadig nye måter
Publisert

Du trodde kanskje at boomerang-formen var, unnskyld uttrykket, hugget i tre for alltid, men det skjer utrolig nok en utvikling også på det området. Ikke en rivende utvikling, nødvendigvis, men like fullt en utvikling.

Bildet over dokumenterer en av de mer spektakulære nyvinningene.

Luftig LED.

Boomerangen har fått navnet Scimitar, som for lenge, lenge siden var betegnelsen på nesten ethvert sverd fra Midt-Østen med kurvet blad. Det er det ikke nå lenger.

Scimitar har tre høyintensitets LED-lys festet på enden av de tre bladene, og de observante ser allerede her at Scimitar avviker ganske radikalt fra boomerang-normen med ett langt, buet trestykke.

Et seksvolts litium-batteri gir liv til lysene, og plasseringen av LEDene gjør at lyset skinner gjennom på begge sider av vingene. Det gir Scimitar en helt spesiell og svært synlig effekt mens den seiler gjennom natta, noe som er lekkert dokumentert på det overjordiske bildet til venstre.

For oss alle.

Designet på den trevingete farkosten er laget for både høyre- og venstrehendte, og med en vekt på beskjedne 185 gram og en diameter på nesten 32 centimeter vil selv de av oss som tilhører fluevekt-klassen klare å få den opp i lufta.

En annen fordel med designet er at de flere vinger betyr mer oppdrift, noe som også tillater at boomerangen kan returnere med en ekstremt liten svingradius.

Ikke hvem som helst.

Boomerangen er designet av den seksdoblete(!) boomerang-verdensmesteren Eric Darnell, en 62 år gammel amerikaner med separasjonsangst. Han liker at ting kommer tilbake igjen.

Det har han blant annet gjort karriere av. Han har designet en rekke andre boomeranger i tillegg til Scimitar, og han har solgt millioner av dem. Darnell har blant annet innehatt rekorden for utholdenhet (43 boomerang-mottak på fem minutter), og for maksimumstid i lufta med utrolige ett minutt og 44 sekunder.

Du kan se flere av Darnells design her, du kan lære hvordan du kaster som en proff her, og du kan lese et lavmælt intervju med verdensmesteren her.

Scimiran koster 110 kroner.

Kilde: Popular Mechanics

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer