Sausen som lover plutselig død

«The Death sauce» var tydeligvis ikke sterk nok, for her er oppfølgeren: «The sudden death sauce».

Sausen som lover plutselig død
Publisert

I motsetning til min kollega som blir svimmel bare noen minner ham om 80-tallets slager; den meksikanske gryta fra Toro, er jeg altså glad i sterk mat. Jepp, det er rart med det: 25 år med kebab gjør noe med både kroppen og smaksløkene...

Men det går selvfølgelig en grense, også for meg. Og når maten er så sterkt krydret at tunga di får svimerker bare gaffelen nærmer seg munnen - ja da er definitivt grensen nådd.

Plutselig død.

Det er i slike øyeblikk jeg er glad for at jeg aldri har smakt på «Blairs Sudden Death Sauce». Dette er nemlig oppfølgeren til «The Death Sauce», som tydeligvis ikke klarte jobben...

Nøyaktig hvilken dosering som er brukt i heksebrygget er uklart, men blant ingridiensene er i hvert fall den vannvittige rød habanero chili, cayenne chili, alt dynket i uforglemmelig ginseng fra Sibir.

Hvorvidt dette er den sterkeste sausen i verden er usikkert, men for å gi deg en pekepinn på sterk sausen er kan vi bruke Scoville-skalaen. Der scorer nemlig hovedingridiensen Harbaneros hele 577.000 Scoville, og til sammenligning klarer ikke jalapeno mer enn 5.000 og Tabasco stopper på 50.000 Scoville.

Hvis du fortsatt er dum nok til å være interessert finner du sausen hos Boysstuff til rundt 11 pund.

Du er herved advart...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer