Snur helt på flisa

Hva gjør en ikke for å redde miljøet?

Snur helt på flisa
Publisert

Økologisk undertøy er ikke undertøy som du har hatt på deg i fem dager i strekk for å spare vann og vaskemiddel. Jeg er glad for at vi kan avklare det en gang for alle.

Undertøy laget av tre, derimot, det er miljøvern. Av tre, ja.

Flisesikkert.

Men vil ikke den som har på seg BHen eller trusa få fliser i et område der fliser er like behagelig som å klemme fingrene i en bildør? Nei, naturligvis ikke.

Undertøyet er riktignok utviklet fra furutrær, men er like fullt like myke som silke, i det minste hvis vi skal tro produsenten. Trefiber trekkes ut fra trestammene, før de spinnes på tradisjonelt vis og ender opp som siste skanse på en dame ala hun på bildet over.

Den fransk moteskaperen og opphavskvinnen Sophie Young hevder også at tretrusene har dusinvis flere mikroskopiske luftehull enn polyester, som vil gjøre undertøyet mer luftig og følgelig også mer hygienisk. Legg til at naturfibrene absorberer dobbelt så mye fuktighet som bomull, og du har oppskriften på en bakteriehemmende cocktail som bør være egnet til å imponere.

Gjennomført.

Også fargestoffene er giftfrie og miljøvennlige, og undertøyet selges i innpakninger laget av resirkulert tøy og overskuddstekstiler.

Ok, Young har jukset ørlite ved å sy inn små mengder lycra for å øke komforten og opprettholde passformen.

Navnet på den flisefine undertøysserien er like pretensiøst som en bordtale av Morten Harket - g=9.8. "G"en står for gravitasjon, mens "9.8" er tallverdien som viser hvordan tyngekraften påvirker jordas akselerasjon.

Det mest problematiske med denne klesvarianten er at undertøyet kan maskinvaskes på bare 30 grader, noe som ikke alltid er nok, uten at vi behøver gå i detaljer. Tørketromling er derimot utelukket, simpelthen fordi det ikke regnes som økologisk.

Kilde: Spluch

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer