Sølibat? Ikke no' problem!

Endelig noen som gjør det dårligere enn deg på sjekkemarkedet.

Sølibat? Ikke no' problem!
Publisert

Du kan godt klage hvis det ikke ble noe på deg i helga, men kanskje du finner trøst i en mikro-organisme som har gått uten sex i rundt 40 millioner år? Nei?

Forskere har nylig funnet ut at en spesiell type vanndyr fra Rotatoria-rekken har blomstret, til tross for at den har levd i sølibat i et titall millioner år.

Gjør det selv.

I motsetning til genspleisingen som de aller fleste organismer (det er deg) må gjennom for å reprodusere seg selv, har disse encellede mikro-organismene kommet opp med et "evolusjons-knep" som tillater at genene glir fra hverandre og utvikler seg på egenhånd.

Hvis du hører en stille susing i det fjerne nå, så er det lyden av et kollektivt lettelsens sukk fra deler av den kvinnelige befolkningen som ser for seg en reproduktiv framtid uten mannen.

Denne aseksuelle reproduksjonen har gjort at gen-duplikatene har forandret seg over tid, noe som blant annet gir de såkalte hjuldyrene et større, bredere utvalg av gener som kan bidra til at artens tilpasning, og altså overlevelsesevne.

Farvel til sex?

Den gjennomsiktige organismen skal ifølge visse forskere kunne klare seg i 40 millioner år uten "seksuelle relasjoner".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer