Sto på pinne for Ferrari

Kunststudenter er som kjent ikke som andre studenter.

Sto på pinne for Ferrari
Publisert

Hadde Lauren Porter (22) vært en vanlig dame hadde hun kanskje strikket et skjerf til vinteren, eller en tykk genser, eller hva med noen votter? Men Porter er ikke noen vanlig dame.

Derfor strikket hun en hel Ferrari. Joda. Hun gjorde det.

Kunst(ig).

Porter er kunststudent, noe som også er forklaringen på hvordan Ferrarien på bildet over (og på videoen under) ble til.

- Jeg studerte billedhuggerkunst på universitetet, og strikket hverdagslige gjenstander som stoler og toaletter(!) og andre ting. Men så slo det meg at hvis jeg skulle fortsette å strikke skulpturer og bli tatt seriøst, måtte jeg fjerne meg enda lenger bort fra hva strikking faktisk er, sier Porter.

Strikking som kunstfilosofi, med andre ord.

With a little help from ...

Ferrari-skulpturen er i hovedsak modellert etter legendariske F355, og det har tatt Porter ti månder og 19 kilometer med garn for å sette sammen vidunderet.

Helt alene har kunststuden likevel ikke vært. Hun fikk hjelp fra venner og familie til å strikke rundt 240 røde firkanta ull-lapper, som så ble satt sammen over en metallramme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer