Tryane II er en slags treenighet

Det eksisterer nemlig full enighet om at denne tre-bilen virkelig er et skue.

Tryane II er en slags treenighet
Publisert

Hva blir vel trekopien av gårsdagens Aftenposten som vi snekret sammen etter Dagsrevyen mot denne saken?

Tell til tre.

Tryane II er en helt unik trebil, og det er ikke bare fordi den er laget av tre. Det finnes bare ett eksemplar av kjerra (et passende begrep her, ettersom hestekjerrer var laget av tre), som er bygget av en mann ved navn Friend Wood. Nei, han heter det.

Det utrolige chassiset er satt sammen av tre lag med tynnskjært mahogni-finér, som er limt sammen ved hjelp av epoksyharpiks. Trematerialet ble formet over en ferdig, eh, form, som har gitt bilen dens særdeles karakteriske utseende.

Tålmodighetsprøve.

Selve formingsprosessen tok over 600 timer, eller 25 døgn om du vil, og involverte blant annet 20 000 stifter, som alle ble plukket ut etter at limen hadde tørket.

Hvis du synes det er kjedelig å rydde ut av oppvaskmaskinen har du nå kanskje fått et nytt perspektiv på akkurat den oppgaven.

Tryane II, som totalt tok 2000 timer å sette sammen, er naturligvis kjørbar. Den har en topphastighet på 160 km/t, og bruker veldig lite bensin simpelthen fordi den med sine 408 kilo hører hjemme i fluevekt-klassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer