Vanlig sjakk er for pyser

Trekantsjakk for den eventyrlystne

Vanlig sjakk er for pyser
Publisert

Sjakk er som kjent et ganske genialt brettspill. Som det ofte blir med spill med enkle regler, blir det desto vanskeligere taktikker for å slå motstanderen. Diagonalt, horisontalt, to fram og en til siden – mange måter å vinne på.

Men hva hvis man legger til enda et spillfelt og slår det hele sammen. Hva hvis to-mannskampen kan bli til en dødstrio, kjempende om den første sjakk-matt. Da begynner det å ligne på noe.

Nesten vanlige regler.

Den avbildede versjonen er fra Tsjekkia, og skal visst være en utrolig morsom variant av det vanlige sjakkspillet. Alle de vanlige brikkene er representert, og hver og en av dem har de samme egenskapene som i vanlig sjakk. Løperne går diagonalt (som førøvrig blir en smule skrudd på grunn av det utviddede spillefeltet) og tårnene går rett fram.

Se på bildene, og ønsk deg en slik en til jul. Vi har ikke funnet noe sted som selger et slikt brett enda, men vil fortsette å ransake den vide webben for et brett. Regler kan du forøvrig lese her, eller titte på bildene for å se hvordan brikkene beveger seg.

Første mann til sjakkmatt vinner!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer