Vann på mølla

Danske vindmøller er ikke som andre møller.

Vann på mølla
Publisert

I min hjemkommune pågikk det for mange, mange år siden en bitter strid rundt plasseringen av en strømproduserende vindmølle som skulle brukes i forskningsøyemed. Den ble til slutt plassert like i nærheten av et relativt stort boligområde, og har stått trygt der siden.

Vi håper beboerne ikke ser videoen under. Det kan fort ødelegge nattsøvnen - igjen.

Storhet.

Opptaket av den enorme vindmøllen som knuses til pinneved i løpet av et kort øyeblikk er allerede i ferd med å bli en liten farsott på nettet.

Ulykken skjedde i Århus i Danmark forrige uke, og har blant annet ført til krav fra den danske miljøvernministeren om at produsenten, Vestas, kan forsikre at ikke forbipasserende står i fare for å få trailer-lange vindmølleblad i hodet under søndagsturen.

Vestas er verdens største vindmølleprodusent, og har rundt 35 000 slike kolosser plassert rundt omkring i verden.

Vedlikeholdsproblemer.

Årsaken til ulykken i Århus skal ha vært en kombinasjon av sterk vind og dårlig vedlikehold av den ti år gamle mølla, med den konsekvens at en av bladene løsner underveis og bidrar til at den seksti meter høya mølla faller fullstendig sammen på spektakulært vis.

Tenk litt på det. Mølla er en seksti meter høy dingz - og borte i løpet av et sekund.

Trykk på PLAY på videoen under for et bevis at miljøvennlig energiproduksjon ikke er for pyser.

Mer galskap her!

Kilde: Boing Boing

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer