Vel blåst!

20-årsdager skal feires skikkelig.

Vel blåst!
Publisert

Da den amerikanske sandwich-produsenten Erbert & Gerbert nylig fylte 20 år, gjorde de ikke som bedrifter vanligvis gjør ved slike anledninger. Ingen kakespising i kantina, ingen svulstige taler fra adm. dir., ingen sparkepiker på herretoalettene (joda, det skjer).

De bygget like godt det de påstår er verdens største hånddrevne luftkanon - alt for å blåse ut kakelysene. Det kaller vi engasjement.

Forvokst.

Den spesielle virvelstrømkanonen oppfører seg akkurat som dorullskytterne med ballong i ene enden som du brukte til å skyte erter med da du var liten, med unntak av at dimensjonene er litt anderledes.

Kanonen er faktisk større enn Mercury-romkapselen, den første bemannede amerikanske romraketten som gikk i bane rundt jorda, og den behøver to personer til å sikte, mens én tar seg av lademekanismen.

Nesten 60 meter.

På videoen under kan du se at ertesuppe ikke har noe å stille opp med når det kommer til å produsere luft, idet kanonen blåser ut kakelysene på nesten 55 meters avstand!

Så kan de ansatte hos Erbert og Gerbert bruke lungekapasiteten sin til noe annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer