Vel blåst!

20-årsdager skal feires skikkelig.

Vel blåst!
Publisert

Da den amerikanske sandwich-produsenten Erbert & Gerbert nylig fylte 20 år, gjorde de ikke som bedrifter vanligvis gjør ved slike anledninger. Ingen kakespising i kantina, ingen svulstige taler fra adm. dir., ingen sparkepiker på herretoalettene (joda, det skjer).

De bygget like godt det de påstår er verdens største hånddrevne luftkanon - alt for å blåse ut kakelysene. Det kaller vi engasjement.

Forvokst.

Den spesielle virvelstrømkanonen oppfører seg akkurat som dorullskytterne med ballong i ene enden som du brukte til å skyte erter med da du var liten, med unntak av at dimensjonene er litt anderledes.

Kanonen er faktisk større enn Mercury-romkapselen, den første bemannede amerikanske romraketten som gikk i bane rundt jorda, og den behøver to personer til å sikte, mens én tar seg av lademekanismen.

Nesten 60 meter.

På videoen under kan du se at ertesuppe ikke har noe å stille opp med når det kommer til å produsere luft, idet kanonen blåser ut kakelysene på nesten 55 meters avstand!

Så kan de ansatte hos Erbert og Gerbert bruke lungekapasiteten sin til noe annet.

Kilde: Geekologie

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer