A-B-C

Tastatur for nybegynnere.

A-B-C
Publisert

Fast finger keyboards. Dette tastaturet er for deg som ønsker å skrive raskere, men som aldri har fått helt dreisen på touch-metoden med standard QWERTY-tastatur.

Til forskjell fra QWERTY-tastaturene, er Fast finger keyboards et tastatur der hele alfabetet kommer i riktig rekkefølge. Perfekt for deg som ikke skjønner hvorfor bokstavene står hulter til bulter.

Let og finn.

Hvis du foretrekker LFT (Let-Finn-Trykk)-metoden, vil alfabet-tastaturet gjøre det mye enklere for deg å finne fram til de bokstavene du trenger.

Altså teknikken med å la pengefingeren sveve over tastaturet, mens du søker etter riktig tast, for så å gjenta den svevende prosedyren helt til du har fullført en setning.Men vil dette være effektivt?QWERTY-tastaturet var i sin tid gjennomtenkt. Ikke for at det var den mest effektive måten å skrive på, men fordi en slik sortering av taster (der de mest brukte tastene var plassert til venstre), gjorde at skrivehodene ikke satte seg fast i hverandre når du skrev fort.

Et mer effektivt tastatur vil derfor være Dvorak-oppsettet. Her ligger de flest brukte tegnene på midten av tastaturet, i motsetning til QWERTY-tastaturet, der tastene ligger minst mulig tilgjengelig for å forhindre at du skriver for fort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer