Aptera kjører 98 kilometer på literen

Fremtidsbilen vil ikke koste mer enn 123 000 kroner. Hvis den noen gang kommer i salg, da.

Foto: wired
Foto: wired Vis mer
Publisert

Det er litt over et år siden fremtidsbilen Aptera fra Accelerated Composites ble presentert for første gang, men da bare som modelltegninger. Nå har selskapet utviklet en prototyp som nylig ble viste frem på en teknologimesse i Monterey.

Aptera er en såkalt hybridbil. Det vil si at den benytter seg av både drivstoff og elektrisitet. Sistnevnte lar deg kjøre 241 kilometer på en opplading, ifølge produsenten.

Bruker lite drivstoff.

Bilen skal være utstyrt med en effektiv diesel-hybridmotor, som sørger for at bilen klarer å kjøre hele 98 kilometer på én liter ved en hastighet på 88 km/t.

Det opprinnelige målet var riktignok 140 kilometer, men selskapet fant etter hvert ut at det ikke lot seg gjøre. Resultatet er likevel imponerende, og med tanke på at verden ser ut til å være på sammenbruddets rand med tanke på miljøet, vil den nok bli tatt i mot med åpne armer.

Utseendet, og da spesielt fronten på Aptera, minner sterkt om et fly. Fremtidsbilen er utstyrt med tre hjul og to seter, men utover det er selskapet gjerrige på opplysninger. Kanskje ikke så rart siden bilen langt fra er ferdig utviklet enda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer