BigDog spiser ikke Big Mac

Denne bikkja er kald som stål.

BigDog spiser ikke Big Mac
Publisert

Fem bokstaver som står alene er ikke nødvendigvis så fryktinngytende, men sett sammen D og A og R og P og A til DARPA så får du navnet på en amerikansk organisasjon som bør skremme vannet av både venner og fiender.

DARPA er det amerikanske forsvarets sentrale "forsknings- og utviklingsorganisasjon", og de står fritt til å dele ut forskningsmidler til hvem det måtte være som ønsker å hjelpe De forente staters militære apparat å legge verden under sine føtter. BigDog er ikke det mest skremmende i så måte, men bikkja skremmer oss litt likevel.

Ulyder.

Kanskje er det den svært ubehagelige motorsaglyden som kommer fra den bensindrevne motoren, kanskje er det det faktum at BigDog-bikkja mangler hode og bare har to frontpartier, en slags mutasjon som havnet på gulvet i klipperommet til The Fly

Robotbikkja er utviklet ved Boston Dynamics, et forskningsinstitutt som har spesialisert seg på såkalt "menneskesimulering", og utgjør det fremste og mektigste medlemmet i den instituttets robotfamilie. Den er ment å skulle brukes som bærehjelp for amerikanske soldater på oppdrag i ukjente (for W. Bush) strøk, og kan både løpe, gå og klatre - akkurat som deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer