BigDog spiser ikke Big Mac

Denne bikkja er kald som stål.

BigDog spiser ikke Big Mac
Publisert

Fem bokstaver som står alene er ikke nødvendigvis så fryktinngytende, men sett sammen D og A og R og P og A til DARPA så får du navnet på en amerikansk organisasjon som bør skremme vannet av både venner og fiender.

DARPA er det amerikanske forsvarets sentrale "forsknings- og utviklingsorganisasjon", og de står fritt til å dele ut forskningsmidler til hvem det måtte være som ønsker å hjelpe De forente staters militære apparat å legge verden under sine føtter. BigDog er ikke det mest skremmende i så måte, men bikkja skremmer oss litt likevel.

Ulyder.

Kanskje er det den svært ubehagelige motorsaglyden som kommer fra den bensindrevne motoren, kanskje er det det faktum at BigDog-bikkja mangler hode og bare har to frontpartier, en slags mutasjon som havnet på gulvet i klipperommet til The Fly

Robotbikkja er utviklet ved Boston Dynamics, et forskningsinstitutt som har spesialisert seg på såkalt "menneskesimulering", og utgjør det fremste og mektigste medlemmet i den instituttets robotfamilie. Den er ment å skulle brukes som bærehjelp for amerikanske soldater på oppdrag i ukjente (for W. Bush) strøk, og kan både løpe, gå og klatre - akkurat som deg.

Faller ikke.

De hydrauliske beina er formet som et dyrebein, og har ettergivende elementer som er i stand til å absorbere slag og støt, og deretter resirkulere disse som energi fra ett steg til det neste.

Det gjør blant annet at den kan bli sparket knallhardt i sida av et voksent menneske uten å falle over ende (sjekk den utrolige videoen under), og at den også klarer seg skremmende godt på glattisen.

Bra til bæring.

BigDog er én meter lang, 70 centimeter høy, og veier 75 kilo. Vekta inkluderer en innebygget datamaskin som blant annet tar seg av koordineringen av alle sensorene og hydraulikken, og som til sammen gjør at BigDog så langt har vært i stand til å bevege seg i en hastighet av drøye 5 kilometer i timen, og dessuten bære over 150 kilo bagasje på ryggen.

Likevel, til tross for nytteeffekten er bikkja i hovedsak skummel. Veldig skummel. Send 400 av disse inn i et fremmed land og innbyggerne vil overgi seg til demokrati og ytringsfrihet i løpet av tre minutter, om ikke annet så for å unngå den infernalske motorlyden.

Kilde: Gizmodo

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer