Blindgate

Noen vil hevde at Rubiks kube alltid var ment for blinde. Nå får de endelig rett.

Blindgate
Publisert

Da jeg var rundt 13 tilhørte jeg den eksklusive gruppen av Rubiks kube-grublere, som etter flere ukers famling i mørke plukket møkka fra hverandre — før jeg satte den sammen igjen med alle sidene i ensarta farger.Voilá!Pussig nok så ga det meg ikke den tilfredsstillende følelsen jeg hadde håpet på.

Frustrasjon.

Og selv om jeg har fortsatt med å skru fra hverandre alt jeg ikke forstår — det er ganske tungvint å skrive denne teksten, fordi tastene til tastaturet ligger spredt utover et område tilsvarende et middels norsk spisebord — har det liksom ikke ført noe sted.

Nå kan endelig de blinde få dele de samme frustrasjonene en hel generasjon gjennomgikk på 80-tallet.

Hekta på stoff.

Blindeversjonen av Rubiks kube har forskjellig stoffmateriale på hver side, slik at masochister verden over simpelthen kan føle seg fram til hvilken rute som skal hvor.

Hvis du tilhører dem som ikke tåler at blinde har tilgang til blindestokker, førerhunder og et eget forbund, tar du på deg et bind foran øynene. Det burde lukke munnen din en stund, mens du stryker forsiktig på kuben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer