D-Air er nok en luftig ide

Motorsyklister tllbringer mye tid i lufta.

D-Air er nok en luftig ide
Publisert

Nope, å kjøre motorsykkel med et søppelspann av metall tredd over hodet kvalifiserer ikke som beskyttelse mot noe annet enn at ingen ser idioten som kjører sykkelen.

Et selskap ved navn Dainese ser derimot ut til å ha tatt et grep som kan komme klønete, falleferdige MC-entusiaster til gode.

Lufta er for alle.

D-Air er navnet på sikkerhetsrevolusjonen, og selv om du kanskje, etter å ha sett bildet over, tror at det dreier seg om en nakkestøtte for whiplash-ofre, er det intet mindre enn en airbag for motorsyklister.

Ettersom MC-airbagen foreløpig bare er på det man i forskningskretser kaller utviklingsstadiet, eksisterer det foreløpig ikke så mange andre data enn videoen under - og det faktum at den har blitt testet av erfarne Grand Prix-førere, som mer eller mindre frivillig har veltet i hastigheter over 120 kilometer i timen.

Farlig?

Er det grunn til å glede seg eller grue seg? Tja. Velter man i 100 kilometer i timen med en tykk pute rundt nakken, er det vel en viss sannsynlighet for at føreren pådrar seg verre skader enn han eller hun kanskje ville gjort uten pute.

Ikke vet vi. Videoen som demonstrerer D-Air er uansett festlig.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer