Det er ikke meningen du skal le

Yamahas framtidslab er foran alle andre.

Det er ikke meningen du skal le
Publisert

Motebildet er tidvis så spesielt at det er vanskelig å vite om en ligger i forkant eller bakkant.

Yamahas tanker om hvordan motorsykkelen kan se ut om noen tiår tilhører utvilsomt førstnevnte, selv om tankene fint kunne hørt hjemme i en veldig tidlig episode av Star Trek.

Elektriks.

Det er designstudent Jake Loniak som står bak Yamaha Deus Ex Machina, eller "gud fra maskinen" som litteratur- og filosofistudenter vil vite at det latinske uttrykket betyr på cirkanorsk, og utseendet befinner seg omtrent like langt fra en vanlig motorsykkel som Mars befinner seg fra jordkloden.

Sykkelen er elektrisk, og har, som bildet over tydelig viser, plass til én passasjer. Føreren tilbringer hele turen i stående mens han eller hun venter på å få møte sin skaper head on.

Framtidssnakk.

Det er meningen at Deus Ex Machina skal styres ved hjelp av "36 trykkluftmuskler og to linære utløsere", som vi antar er håndtakene føreren holder rundt på hver sin side av kroppen. Trykkluftmuskler? Nei, vi vet ikke, vi heller.

I teorien vil maskinen kunne nå hastigheter på nesten 100 km/t i løpet av tre sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer