Dette er verdens råeste TV-hjerne

Med denne på plass vil alle dine våte TV-drømmer bli hørt.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Las Vegas, CES 2009: Toshibas Cell-TV skal være den mest avanserte videoprosessoren som finnes akkurat nå. Gjeve ord selvsagt, men etter å ha sett prototypen i aksjon på CES-messa tror vi jaggu at de har ordene i behold.

Så hva er det egentlig?

Tross navnet Cell TV er det altså ikke bare nok en ny TV det er snakk om. Her er det nemlig selve hjernen for videosignalene som er i fokus, til tross for at demoen på messa foregikk på en helt nydelig LED-TV (se bildespesialen).

Cell-prosessoren er forøvrig utviklet av Toshiba i samarbeid med Sony og IBM, og målet var å få på plass en teknologi uavhengig av Microsoft som kunne ivareta hjemmebrukerens behov for spill, film og annen digital underholdning - samtidig som den er kraftig nok til også å kunne kjøre framtidige formater. Dette er altså resultatet.

Kraftplugg.

Cell-prosessoren er nemlig proppet med anabole steroider på linje med østtyske friidrettsjenter fra tidlig 80-tall, og skal være kapabel til å pumpe ut og ta opp i den beste bildekvaliteten som finnes, samtidig som den selvsagt er konstant koblet til nettet og den øvrige maskinparken du har hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer