Din neste superTV vil være i 3D

Full HD er ikke lenger nok til å imponere, nå er det 3D som gjelder, og det ser overraskende bra ut så langt.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Las Vegas, CES 2009: 3D er ikke noe nytt på TV-fronten, jeg har selv sett flere prototyper på den tyske IFA-messen de siste årene. Men tro oss. Bare siden høstens IFA-messe i september har det vært en rivende utvikling på området, og det er ikke til å legge skjul på at jeg ble voldsomt imponert.

Uekte og ekte 3D

Foreløpig kan 3D-opplevelsen deles i to: Film eller spillmateriale som er tatt opp/produsert i 3D, og vanlig innhold som så konverteres til 3D av TVen din, og på årets CES-messe så vi eksempler på begge deler.

På Samsung-standen ble det for eksempel vist både vanlige spillefilmer og Xbox360-spill som så ble konvertert til 3D i selve TVen. Og jada, det fungerer faktisk overraskende bra. Likevel er det ikke til å legge skjul på at vi fikk den største a-ha opplevelsen på de opptakene som ble vist på LG og Panasonic-standen. Der var nemlig alt innholdet skutt i 3D fra grunnen av, og resultatet var ganske enkelt at 3D-effektene kom langt bedre til sin rett: Snøballer kom flyvende mot deg, og publikums sveivende armer på U2-konserten pirket deg omtrent i ansiktet. Opplevelsen var både intens og imponerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer