Dingsen alle har råd til

Fugoo Block er på vei, men trenger du det?

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

CES 2009: - Det er mange som prøver å lansere komponenter som skal gi deg ekstra datakraft der du trenger det i hjemmet ditt, og det er i utgangspunktet en god idè, sier Grieg W. Coppe fra Fugoo. - Problemet er imidlertid at de er låst til enkeltprodukter og egenutviklede løsninger, noe som både er dyrt å lage og dyrt å videreutvikle.

Bruk den overalt

Tankegangen til Fugoo er derfor helt annerledes:

- Vi har fokusert på å lage helt enkle bokser som riktignok er laget for spesifikke formål (for eksempel VOIP-telefoni, PC-mus med blodtrykksmåler, bildevisning, og styring av kjøkkenmaskiner); men som enkelt også kan brukes til andre oppgaver ettersom utviklingen går videre.

(Se bildespesialen for eksempler av Fugoo Blocken i aksjon)

Alle enhetene har nettverkstilkopling som gjør at de enkelte Fugoo-enhetene kan snakke sammen og laste ned nye applikasjoner og tjenester. I bunnen ligger det forøvrig et Windows-OS som enkelt kan modifiseres til utføre nye oppgaver og funksjoner.

- OEM-produsenter som lager leker, møbler og husholdnigsprodukter får dermed en svært enkel og billig måte å gi produktet sitt hjerne på, i tillegg til at softwareutviklere fritt kan lage egne applikasjoner som passer, fortsetter Coppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer