e-Wolf e2 vil vippe Tesla av tronen

Tesla har fått mye skryt, også fra oss. Nå vil denne sinnataggen ha sin plass i solen.

e-WOLF e2: Ser ikke bare fantastisk ut, hvis løftene holder vil den også gå som et uvær.
e-WOLF e2: Ser ikke bare fantastisk ut, hvis løftene holder vil den også gå som et uvær. Vis mer
Publisert

El-biler er i vinden som aldri før, men ser du bort i fra Tesla er det få modeller som virkelig har fått fram ståpelsen hos de som virkelig liker å kjøre bil.

Les også: Teslas familiebil og vår prøvekjøring av Tesla Roadster

Tyskere med god selvtillit

Det tyskbaserte firmaet e-Wolf har imidlertid ikke ligget på latsiden, og konseptmodellen e-2 er bilen som kan få selv den mest bensinelskende sjåfør til å løfte blikket.

Eller hva sier du om dette? 0 til 100 på litt over fire sekunder, en toppfart på 250 km/t, et dreiemoment på 1000 newtonmeter, rekkevidde på 300 km/30 mil, og en ladetid på 30 minutter.

For å nå ytelsene har selvsagt alle komponentene vært gjenstand for en intens slankekur, og utstrakt bruk av karbon og aluminium i chassiet har fått bilens egenvekt ned på 900 kg.

Motorstyrken høres kanskje litt stusselig ut når du ser effekttallet på 134 hestekrefter, men ikke fortvil. Alle de fire hjulene har nemlig sin egen motor, og totalltallet er altså 536hk, noe som bør sørge for ekstra kred når du viser fram gliset for kompisgjengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.