En lang dags ferd mot natt

Det er nemlig da du kan høste fruktene av denne kjolen.

En lang dags ferd mot natt
Publisert

I flere tiår har menn tenkt hvordan kan jeg få henne ut av den kjolen? når kvelden går mot slutten, og natta nærmer seg.

Mannlige miljøvernere vil få full tenning av Day-For-Night-kjolen, og det av helt forståelige årsaker.

Puslespill.

Kjolen vil kanskje også falle i smak hos de som skal ha den på seg. Den kan gjøres kortere eller lenger ved hjelp av å legge til eller fjerne de små, firkanta kretskortene som utgjør kjolens byggemateriale.

Eh, kretskort?

Det er der miljøvernerne kommer inn i bildet. Kjolen på bildet har 448 hvite kretskort, og hver firkant kan inneholde alt fra solcellepanel til LED-lys og fotoceller. Hvis en nå skulle driste seg til å anskaffe solcellepanel-modellen den dagen den kommer i produksjon kan en tenke seg at en lang dag i utelys belønnes med gratis strømdoser når en kommer hjem for kvelden.

Lyset omdannes til energi i solcellepanelene, og den energien skal du altså kunne bruke.

Programmerbar?

Slapp av, det blir enda mer langt der ute. Kjolens firkanta byggebrikker kan programmeres fra en Windows eller Mac-datamaskin ved hjelp av en trådløs RF-forbindelse, slik at kjolen for eksempel kan kles i juletremønster når desember nærmer seg, eller programmeres til å vise paroler hvis du skal lede festmiddagen på kvinnedagen.

Som du sikkert forstår er dette foreløpig snakk om en vill tanke, i det minste i forhold til masseproduksjon.

Utviklerne har likevel planene klare for de neste trinnene på utviklingsstigen. De inkluderer blant annet GPS og akselerometer.

Betyr det siste at kjolen kan skrive teksten "Hjelp meg!" i samme øyeblikk som du sklir på isen?

Vi ser fram til framtida. Kjoler blir aldri det samme igjen.

Kilde: Geekologie

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer