En sjette sans?

Ny oppfinnelse skal smelte sammen menneske og maskin.

En sjette sans?
Publisert

Fram til nå har vi klart oss greit med våre fem sanser. Men dette var ikke nok for Pattie Maes fra Fluid Interfaces Group, som lenge har forsket på kunstig intelligens.

Hvordan få til et bedre samspill mellom menneske og maskin? Dette spørsmålet var kjernen til det nye systemet de nylig viste fram på konferansen TED2009.

The Sixth Sense

Den nye oppfinnelsen har fått navnet ”Sixth Sense” og skal være et bærbart system som består av en batteridrevet projektor, et filmkamera og en mobiltelefon.

Styrt av hånd-gester der du bruker pekefingeren og tommelen, i tillegg til hjelp av fargekoder, vil systemet fange opp akkurat hva du til enhver tid ser på, for så å samle sammen data om det du har foran deg.

Et tenkt scenario kan for eksempel være at du står i en bokhandel og ser på en bok. Ved hjelp av trådløst nett fra mobiltelefonen og filmkameraet, vil systemet hente fram informasjon om den boka du ser på, fra for eksempel Amazon, sammen med eventuell omtale fra boka.

Sjekk ut videoen av prototypen under!

Teknologisk evolusjon

Maes startet med å diskutere de fem naturlige sansene som mennesket har utviklet over de siste millioner år med evolusjon. Disse sansene hjelper oss til å gjøre viktige beslutninger i dagliglivet, blant annet hvordan vi kommuniserer med andre individer og vårt fysiske miljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.