En skikkelig smart HDMI-kabel

På tide synes vi.

En skikkelig smart HDMI-kabel
Publisert

CES 2010: HDMI-kabelen omtales ofte som den digitale scart-kabelen siden den overfører både lyd- og bilde-signaler fra f.eks. Blu-ray spilleren til flatTVen din. Siden dette er en digital kabel kan den også overføre signaler av langt høyere kvalitet enn den gamle scart-kabelen. I praksis vil det si at alle de høyoppløste video- og lydformatene går i en og samme kabel.

Slankehysteriets konsekvenser

Vil du ha best mulig kvalitet ut av din nye flat-TV er det altså en HDMI-kabel du skal bruke, men i en verden hvor TV-ene blir slankere og slankere, vil også mange henge TV-en sin så tett opp mot veggen som mulig.

For deg som er opptatt av design er dette en fordel, men den dagen du skal koble til en ekstra enhet (som f.eks. Playstation 3) på en TV som stikker 2 cm ut av veggen vil du få problemer. De fleste flatTV-ene på markedet har nemlig de fleste HDMI-inngangene sine rett på baksiden av TV-panelet, og når TV-en henger på veggen er det rett og slett ikke fysisk plass til en standard HDMI-kabel.

Er du heldig klarer du deg ved å lage en liten bøy på kabelen, men dette er ingen heldig løsning ettersom selve kabelen faktisk kan knekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer