En stor dash med dashbord

Det blir gøy å kjøre bil i framtida.

En stor dash med dashbord
Publisert

Køkjøring er drepen, men japanske Nissan forsøker i det minste å få oss til å nyte sneglekjøringa i fire kilometer i timen.

Dashbordet de har satt inn i konsept-bilen Round Box er virkelig noe helt spesielt.

Konsept.

Bilen er naturligvis en prototype, som vil bli vist fram under Tokyo Motor Show 2007 mot slutten av måneden.

Round Box ser spesiell ut allerede ved første øyekast, og den distinkte, kompakte formen kunne glidd så umerkelig inn i det såkalte konebilsegmentet at en skulle tro framtida allerede var her.

Cabriolet-estetikken blir nok mer og mer etterspurt også i Norge nå som den globale oppvarmingen er permanent og irreversibel, men du virkelig skal sikle på er det unike dashbordet.

Interaktivt.

Det består i prinsippet av en eneste stor skjermflate, som kan fylles med alle tenkelige (og utenkelige) symboler. Drivstoffmåler og kjørecomputer er de minst interessante tingene, selv om måten de tegnes opp på skjermen er så futuristisk at Star Trek ser ut som steinalderen.

Bilens interaktive menysystem har derimot en svært iøyefallende karttjeneste, som viser hvor du befinner deg på en roterende, jordklodeaktig kule. Hvis en skal dømme etter videoen under vil kartet gjøre deg småkvalm med sine runde, uforutsigbare bevegelser, men litt oppkast i bilen har vel aldri skadet noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer