Endelig kan du spise med pinner, du også

Her er produktet som hjelper deg å stoppe sulten på ekte asiatiske spisesteder.

Spisepinner er ikke like enkle i bruk for alle. Foto: Steve Matthews
Spisepinner er ikke like enkle i bruk for alle. Foto: Steve Matthews Vis mer
Publisert

La oss innse det: Nordboere og pinnespising er ikke to sider av samme sak. Vi fomler, mister, pirker, dypper, griser, roter og ender opp med å fylle alt stappe ris i alt flytende for i det hele tatt å få i oss noen matbiter. Ikke et spesielt vakkert syn, og som de beskjedne menneskene nordboere (i alle fall edru nordboere) er, så tør vi heller ikke be om gaffel.

Føler du deg truffet? Her er redningen. Tsjekkiske Jaroslav Kucera har designet et gaffelhode som kan festes på pinnene, og gi deg en stabil spiseløsning som ikke krever timer av trening hjemme først. Vi faller pladask, men greier ikke å finne den til salgs noe sted. Facebook-aksjon?

Pinnespiseråd

Mens vi venter. I denne videoen fra Videojug får du utførlige forklaringer på hvordan og hvordan ikke spise med spisepinner. Her er noen tips vi umiddelbart slurper i oss:

  1. Forsyn deg med fra serveringsfat med de tykke endene, og spis med de tynne endene av spisepinnene
  2. Forsyn deg av maten som ligger nærmest på serveringsfatet - det er ikke god bordskikk å lete rundt etter godbitene på fellestallerkener.
  3. Legg spisepinnene fra deg på pinneholderen (de tynne endene) eller hvil dem på kanten av bollen, når du ikke bruker dem.
  4. Ikke stikk pinnene ned i risen slik at de står opp - det hinter til begravelsesritualer, og oppfattes ikke som positiv adferd
  5. Løft gjerne bollen opp til munnen for å dytte i deg de siste restene som er vanskelige å gripe med pinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer