Fjernkontrollens død?

Styr TVen ved å gestikulere rett ut i lufta.

Fjernkontrollens død?
Publisert

Fjernkontrollen har etter hvert blitt som en definisjon på sofagrisen å regne, for ikke å snakke om de utallige kriger den har medført samboere med kryssende programønsker.

Det kan bli spennende å følge denne krigen videre hvis teknologien bak iPoint 3D brer om seg. Den styres nemlig ved å gestikulere foran skjermen.

Tegnspråk til TVen.

Teknologien er utviklet av Fraunhofer-Gesellschaft, og den skal åpne opp for en litt annerledes måte å kommunisere med en 3D-skjerm på, det melder sciencedaily.com.

I stedet for fjernkontroll, kan du stille deg rett foran skjermen og vri om på bildene, og dette kan du gjøre uten verken 3D-briller eller spesielle hansker.

Enhet i taket.

iPoint 3D bruker en enhet omtrent på størrelse med et tastatur som skal plasseres enten i taket eller på et bord foran skjermen.

Enheten er utstyrt med to kameraer som vil overvåke håndbevegelser, og disse signalene vil deretter bli sendt tilbake til skjermen.

Ingen ledninger.

- Ettersom systemet er helt trådløst, kan det være ideelt for situasjoner der kontakten mellom brukere og maskin ikke er lov, slik som for eksempel i en operasjonsstue, forteller Paul Chojecki som står bak teknologien, til sciencedaily.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer