Fra kloakk til vann

Og alt du behøver er denne maskinen.

Fra kloakk til vann
Publisert

Det er nok mange i Kristelig Folkeparti som skulle ønsket at Jesus gjorde vin til vann, og ikke omvendt. Det hadde gjort partiets restriktive alkoholpolitikk enklere å argumentere for. Nå er det bare å begynne på setningen "Jamen, Jesus gjorde jo", og, vips, så er vedtaket om Vinmonopol i bygda trumfet gjennom.

Krf vil ha mindre problemer med Dean Kamen, mannen bak dette oppsiktsvekkene apparatet.

Magi!

Det ser kanskje ut som en aprilsspøk som lover å flytte mennesker fra den ene beholderen til den andre, men Slingshot (som produktet heter) er rett og slett et renseanlegg i miniatyr som kan gjøre drikkevann ut av så å si alle fuktige kilder - inkludert sjøvann, urin og, eh, kloakkvann.

Slingshots magiske evner gjør bruk av såkalt dampkompresjons-destillering, anvender ikke filter av noe slag, og prosessen tar kort tid.

Kamens konstruksjon kan i tillegg til å produsere trygt drikkevann også produsere nok elektrisitet til å brødfø 70 sparepærer.

Segwayskaper.

Bakmannen er forøvrig ingen novise når det kommer til smarte oppfinnelser. Kamen har tidligere stått bak blant annet Segway, et tohjulet kjøretøy som kanskje har større wow-faktor enn den har praktiske egenskaper, men har altså nå ambisjoner om å gjøre sitt for den mindre priviligerte delen av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer