Fra null til 100 på 90 sekunder

Kunne denne lommelykta vært med i OL?

Fra null til 100 på 90 sekunder
Publisert

Ladetid blir vanligvis definert som "tiden det tar for eieren av et elektrisk apparat som akkurat er utladet på minst mulig gunstig tidspunkt å miste fatningen slik at familien blir så skremt at de søker tilflukt hos naboen".

Men hva hvis apparatet kan gjenopplives på 90 sekunder?

Lys- og lynrask.

Denne lommelykta er kanskje for utrolig til å være sann, men med det våpen-aktige navnet Light For Life UC3.400 i ryggen lover den å gå fra utladet til fullstendig oppladet på utrolige nitti sekunder.

Det er mulig fordi LED-lykta forbigår tradisjonell batteriteknologi i stillhet, og heller benytter seg av en såkalt "ultrakondensator", en elektrisk kondensator med veldig høy energitetthet.

Dør etter deg.

Ikke nok med det: Det er mulig å kjøre gjennom denne lade-utlade-syklusen hele 50 000 ganger før kondensatoren gir seg, hvilket ved hjelp av enkel matematikk skulle bety at hvis du lader den hver dag hele året vil de tre LED-pærene gi deg en daglig dose lys i hele 135 år.

Stol på oss: Du varer ikke lenge.

Dyr.

Hver opplading gir deg 90 minutter med kontinuerlig lys, noe hvermansen sjelden har bruk for. Produsenten, 5.11 Tactical (amerikanerne kan firmanavn), henvender seg da også først og fremst til politiet og militæret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer