Fullt fokus fra Adobe

Objektiv som går på tunge, tunge foto-steroider.

Fullt fokus fra Adobe
Publisert

Adobe er mest kjent for å ha laget bildebehandlingsprogrammet som får monopolsituasjonen i gamle Sovjetunionen til å framstå som preget av valgfrihet og åpenhet. Vi snakker naturligvis om Photoshop, som nesten fullstendig dominerer livet til verdens fotografer, illustratører og designere.

Hva kan en da vente seg av Adobe når de prøver seg på fotoutstyr? Ganske mye, viser det seg.

Fullstappet.

Objektivet de nylig viste fram er nemlig svært imponerende, og på grensen til å være, eh, grensesprengende. Det inneholder nemlig hele nitten (19) linser i ett og samme objektiv.

Det er naturlig å spør "men hvorfor?".

Fordi du med 19 linser kan ta nitten bilder med ett knips, og når vi forteller deg at hvert enkelt bilde har forskjellig dybdeskarphet forstår du kanskje hvorfor det er grunn til å stoppe opp et lite øyeblikk.

Flytt fokus.

Dermed kan du i etterkant av at bildet er tatt enkelt manipulere hvilken del, eller hvilke deler, av bildet som er i fokus - og du kan gjøre det i sanntid. Er blotteren i bakgrunnen litt for tydelig? Vel, flytt fokus over til den lettklede dama ved bassenget til høyre i bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer