Gigantisk e-papir vist frem

På størrelse med et A3-ark.

Gigantisk e-papir vist frem
Publisert

I fremtiden vil du kanskje laste ned dagens avis fra internett og lese den på et elektronisk papir. Japan er ett av landene som har lagt seg i selen for å få fortgang i denne prosessen, og nå har selskapet Bridgestone vist frem det som skal være det største farge-e-papiret som har blitt produsert.

Arket har en størrelse på 435 x 326 millimeter (ca. A3-format). Det kan vise 4096 farger i en oppløsning på 80dpi (dots per inch/punkter per tomme).

Skjermen bruker et såkalt QR - LPD (Quick-Response Liquid Powder Display), som selskapet har brukt flere år på å utvikle. Teknologien innebærer blant annet en bred betraktningsvinkel, god lesbarhet og et minimalt strømforbruk.

Responstiden er målt til bare 0,2 millisekunder.

Tynt og bøyelig.

Selskapet viste også frem et e-papir på 8-tommer med tykkelse på bare 0,29 millimeter, som kan tøyes og bøyes uten at bildet som vises på skjermen tar skade av det. Også dette arket kan vise 4096 farger. Papiret skal etter planen lanseres i løpet av 2009.

Tidligere i år begynte den franske avisen Les Échos å tilby en nedlastbar e-papir-versjon til sine lesere, men det er nok fortsatt en stund til vi kan brette ut en e-avis her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer