Gjør vinpanelet overflødig

Nå har tunga blitt dyppet i elektronikken.

Gjør vinpanelet overflødig
Publisert

Trodde du at tunga di var helt unik som smaksorgan? Da må du tro om igjen, for nå er det kommet en håndholdt, elektronisk tunge, så nøyaktig at diverse vinpanel rundt omkring like gjerne kan svelge sin egen i vranghalsen.

Spansk idé.

Det er spanske Cecilia Jiminez-Jorquera som har designet den smakfulle oppfinnelsen, hun har nemlig sett seg lei på sløve tunger som ikke mestrer å skille klunk fra eksklusivitet.

Den elektroniske tunga skal være utstyrt med de samme smaksløkene som vår egen rosa. Seks sensorer sørger for nøyaktig definering av for eksempel syre og sukker. Den skal også kunne gi en helt presis aldersbestemmelse på alkohol, og derfor være en gullgruve for framtidas vinprodusenter.

Bittert.

For alle dem som hittil har levd av å drikke alkohol på jobben, vil kanskje denne nyheten kunne virke noe smakløs. Men alle vi andre glade vinfolk vil nok glede oss over at den elektriske tunga vil skille bittert fra søtt, mer eksakt enn noen av de påtroppende arbeidsøkerne noen gang klarte å gjøre.

Det er usikkert når el-tunga vil være i salg, men ifølge designeren selv skal den være både enkel og billig å masseprodusere, og flere vinprodusenter venter nå på å ta den i bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer