Intelligent tenkehatt

Snart kan du få mer IQ ved hjelp av et magnetisk hodeplagg.

Intelligent tenkehatt
Publisert

Føler du noen ganger at kommer til kort? Virker det som om tankene dine spinner rundt i en smørje av sirup?

Frykt ikke. Australske forskere har nå funnet fram til en teknologi som kan gjøre deg mer intelligent. En magnetisk hette skal blant annet gjøre deg mer kreativ og flinkere til å løse vanskelige problemer.

IQ-hatt.

Den nye superhatten er satt sammen ved Universitetet i Sydney. Ved hjelp av magneter som sitter på undersiden av hatten, og som skal festes over venstre øre, vil den sørge for å stimulere den ene hjernehalvdelen.

I venstre hjernehalvdel sitter blant annet evnen til logisk tenkning, leseferdigheter og det å kunne foreta komplekse analyser. Og forskerne har ved hjelp av et bredt testpanel, kommet fram til at hatten kan gjøre folk mer rustet på disse områdene.

Bedre hukommelse.

I et av eksperimentene ble en kontrollgruppe blant annet satt til å tegne en hund, hest og et ansikt etter hukommelsen. Etter å ha blitt utsatt for den magnetiske effekten som hatten ga i 15 minutter, klarte de å tegne mer naturtro bilder, enn før de prøvde hatten.

Andre klarte å finne feil i en tekst som de ikke klarte å se før hatte-eksperimentet, mens atter andre kunne foreta en mye mer nøyaktig beregning av antall prikker på en skjerm.

En professor bak forskningen, Allan Snyder, forteller at eksperimentet beviser akkurat det vi lenge har trodd; at vi alle sitter med ubrukt potensial og talenter. Det gjelder bare å finne fram til dem ...

I salg?

Foreløpig befinner tenkehatten seg kun i testlokalene. Men det er sikkert mange som kunne hatt glede av den, når den en gang kommer på markedet.

Enkelte i Det Hvite Hus, for eksempel? Bush kunne kanskje byttet ut cowboyhatten sin med denne, så hadde kanskje finanskrisa vært unngått?

Kilde: dailymail.co.uk

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer