Iskaldt Think-konsept

Beltehjul? Ja, du bor jo tross alt i Norge.

Iskaldt Think-konsept
Publisert

De norske el-bil-entusiastene hos Think har utrolig nok holdt det gående i en årrekke, selv om de har servert den ene krisemeldingen etter den andre.

Den norske designeren Anders Gloslie har nok fått med seg nettopp det, for han har levert et designkonsept til Think som er så radikalt at det bare kunne blitt til i krisetider.

Kjølig

Th!nk Frost følger den litt spesielle språknormen til Think med et utropstegn i navnet istedenfor "i", men der er det også slutt på likheten. De de fire beltehjulene er alt annet enn konvensjonelle.

Utseendet til det kjølige designet skal være inspirert av det arktiske klimaet her til lands, noe som underspiller at vi i Oslo i fjor hadde lange perioder med 30 grader og steikende sol, men bilen burde være fantastisk til - og er da også ment for - områder hvor ikke engang brøytebiler tør sette sin plog.

Isbiter

De asymmetriske karosserlinjene er naturlig nok en idé hentet fra isformasjoner, noe som også forklarer de kunstige "sprekkene" som er bakt inn i designet, og som dessuten gjør at bilen vil anta nye former alt etter hvilken vinkel den betraktes fra.

Kupéen har bare to seter, og er en slags miks av sportsbil og SUV. Alle hjulene kan styres, og Frost har selvfølgelig også uavhengig oppheng og avansert hydraulikk som optimaliserer veigrepet.

Bildet over og bildespesialen under lyver forøvrig ikke: Frost har svære vifter montert i hekken. De styrer luftstrømmen inn i kupeen, i tillegg til å justere temperaturen på batteripakken og den elektrisk motoren.

Hvor vidt bilen noensinne blir produsert er like vanskelig å tippe som neste års oljepris.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer