Jasså, du trodde TV-en din var full HD?

Glem det.

Samsung 82-tommer store LED-TV.  Foto: Øyvind P
Samsung 82-tommer store LED-TV. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert

IFA 2009: At dagens HD-standard på 1080p ofte omtales som "Full HD" er selvsagt en kraftig forenkling, ettersom det lenge har vært vist fram både TV-er og projektorer med langt høyere oppløsning.

På årets IFA-messe var det Samsung som fikk mest oppmerksomhet, ettersom de nå endelig viste fram sin ultrahøyoppløste LED-TV med såkalt 4K-oppløsning. Og ikke bare var oppløsningen skyhøy, eller ikke størrelsen på TV-en er å kimse av. Den er nemlig på hele 82 tommer.

Det er nemlig ingen tvil om at LED er det nye moteordet blant TV-produsentene, mye fordi det er langt enklere å lage disse i store størrelser til akseptable priser, enn det man foreløpig klarer med OLED. Vi kommer forøvrig tilbake med en oversikt over flere LED-nyheter de neste dagene, så følg med.

Verdens første?

Samsung skryter selv av at dette er den første LED-belyste TV-en med en oppløsning på 3840*2160 piksler, noe som altså gir deg en HD-oppløsning som er langt høyere enn dagens 1080p-standard.

Det er imidlertid ingen vits i å løpe til banken og be om opplåning av boliglånet, denne TV-en vil neppe komme i salg på lang tid enda. Og det er kanskje like greit, det finnes vel knapt noe innhold som gir deg denne oppløsningen uansett...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.