Jasså, du trodde TV-en din var full HD?

Glem det.

Samsung 82-tommer store LED-TV.  Foto: Øyvind P
Samsung 82-tommer store LED-TV. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert

IFA 2009: At dagens HD-standard på 1080p ofte omtales som "Full HD" er selvsagt en kraftig forenkling, ettersom det lenge har vært vist fram både TV-er og projektorer med langt høyere oppløsning.

På årets IFA-messe var det Samsung som fikk mest oppmerksomhet, ettersom de nå endelig viste fram sin ultrahøyoppløste LED-TV med såkalt 4K-oppløsning. Og ikke bare var oppløsningen skyhøy, eller ikke størrelsen på TV-en er å kimse av. Den er nemlig på hele 82 tommer.

Det er nemlig ingen tvil om at LED er det nye moteordet blant TV-produsentene, mye fordi det er langt enklere å lage disse i store størrelser til akseptable priser, enn det man foreløpig klarer med OLED. Vi kommer forøvrig tilbake med en oversikt over flere LED-nyheter de neste dagene, så følg med.

Verdens første?

Samsung skryter selv av at dette er den første LED-belyste TV-en med en oppløsning på 3840*2160 piksler, noe som altså gir deg en HD-oppløsning som er langt høyere enn dagens 1080p-standard.

Det er imidlertid ingen vits i å løpe til banken og be om opplåning av boliglånet, denne TV-en vil neppe komme i salg på lang tid enda. Og det er kanskje like greit, det finnes vel knapt noe innhold som gir deg denne oppløsningen uansett...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer