Klokkeklar lyd fra Clearaudio

Øvelsen «verdens dyreste» kjenner ingen grenser, heller ikke når det kommer til noe så kuriøst som platespillere.

Klokkeklar lyd fra Clearaudio
Publisert

Etter hvert som æraen med vinyl-plater kommer lenger og lenger på avstand, dess mer spektakulære blir de dyreste platespillerne. For et sted der ute finnes det audiofile mennesker som slipper alt de har i hendene, inkludert billigkabler til bare 500 kroner centimeteren, når de ser monster som dette.

Tyske Clearaudio har satt sammen en platespiller som både er laget for rekordbøkene, og for de som har så god hørsel at en flaggermus i panikkflukt kan høres med øredøvende styrke på flere kilometers avstand.

Tungvekter på alle plan.

Prisen er nå en ting. 125 000 dollar, eller drøye 750 000 kroner, utgjør bare det første sjokket fra spilleren som har fått det treffende navnet Statement. For vekta kan gi selv garva bodybuildere brokk, og med sine 350 kilo er ikke dette noe du setter på en sponplate i stua mens du ber kona om å holde den «en liten stund, mens jeg finner vateret».

Den elektriske motoren, som gir platespilleren både stabilitet og drivkraft, er av samme typen som sitter i NASAs Mars-kjøretøy, «Mars Rover». Hvis du nå føler for å bruke adjektiv som helt hinsides og utenomjordisk, så er du altså veldig nær sannheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer