Kula som forandrer verden

Glem Internett, glem vanlig TV, snart kan du gå rett inn i skjermen.

Kula som forandrer verden
Publisert

Forestill deg at du kan oppleve det samme som reporteren i National Geographic. Du står midt i jungelen, dyrene løper rundt deg og du kan ta på dem, i tillegg til å kunne kjenne på naturen rundt.

Den virtuelle opplevelsen av å være et helt annet sted, kan du snart oppleve gjennom Cocoon. En kule av teknologi som kombinerer det elektroniske rommet med det fysiske.

Cocoon består av en 360 graders skjerm med full surround. Og den skal også være utstyrt med følsomme kameraer som fanger opp alle bevegelsene du gjør. En bevegelsesfølsom plattform vil altså registrere det når du går eller hopper.

Bla i virtuelle bøker.

Denne teknologien åpner opp for en helt ny måte å bringe det virtuelle rommet inn i vår opplevelse av virkelighet på. En kan for eksempel se for seg at du går inn i Cocoon for å avlegge Amazon.com en visitt, og at du kan gå rundt i en enorm bokhandel på jakt etter bøker.

Da skal det altså være mulig å stå med boken du vil se nærmere på mellom hendene; snu og vende på den, i tillegg til å kunne bla i den.

Historietimer.

En annen ting er du kan gå mer eller mindre tilbake i tid. Du kan besøke museum rundt omkring i verden, gå rundt i boksen og studere antikvariske gjenstander på nært hold. Når du tar på gjenstandene, vil du så kunne høre en stemme som vil gi deg detaljerte beskrivelser om det du studerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer