Kula som forandrer verden

Glem Internett, glem vanlig TV, snart kan du gå rett inn i skjermen.

Kula som forandrer verden
Publisert

Forestill deg at du kan oppleve det samme som reporteren i National Geographic. Du står midt i jungelen, dyrene løper rundt deg og du kan ta på dem, i tillegg til å kunne kjenne på naturen rundt.

Den virtuelle opplevelsen av å være et helt annet sted, kan du snart oppleve gjennom Cocoon. En kule av teknologi som kombinerer det elektroniske rommet med det fysiske.

Cocoon består av en 360 graders skjerm med full surround. Og den skal også være utstyrt med følsomme kameraer som fanger opp alle bevegelsene du gjør. En bevegelsesfølsom plattform vil altså registrere det når du går eller hopper.

Bla i virtuelle bøker.

Denne teknologien åpner opp for en helt ny måte å bringe det virtuelle rommet inn i vår opplevelse av virkelighet på. En kan for eksempel se for seg at du går inn i Cocoon for å avlegge Amazon.com en visitt, og at du kan gå rundt i en enorm bokhandel på jakt etter bøker.

Da skal det altså være mulig å stå med boken du vil se nærmere på mellom hendene; snu og vende på den, i tillegg til å kunne bla i den.

<--- Se bildene til venstre!

Historietimer.

En annen ting er du kan gå mer eller mindre tilbake i tid. Du kan besøke museum rundt omkring i verden, gå rundt i boksen og studere antikvariske gjenstander på nært hold. Når du tar på gjenstandene, vil du så kunne høre en stemme som vil gi deg detaljerte beskrivelser om det du studerer.

Slik kan en altså se for seg at søvndyssende forelesere en gang i framtiden kan bli utkonkurrert av Cocoon.

Cocoon vil også kunne gi nytt liv til de sosiale mediene på nett. Venner fra Facebook vil for eksempel framstå i sin fulle høyde, i tillegg til at den trykkfølsomme teknologien gjør at man kan ta på hverandre.

Grønn løsning.

Med tanke på at maskinen skal kunne servere deg en autentisk følelse av det som egentlig er virtuelt, kan det være at den også vil få innvirkning på våre reisevaner. Kanskje kan vi spare mye penger på å droppe hyppige storbyferier, og heller oppleve byene via Cocoon. Noe som også vil være heldig for miljøet.

Foreløpig er Cocoon bare en idé på papiret. Men NAU jobber nå på spreng med å få ferdig en protoutgave innen oktober 2009. Og målet er å få den på markedet innen 2014.

Sjekk ut bildene til venstre!

Kilde: cnn.com og cocoon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer