Lar deg lukte filmen

SMELLIT vil komme til å revolusjonere filmopplevelsen.

Lar deg lukte filmen
Publisert

Teknologien har gitt oss framragende lyd og gitt oss krystallklare bilder i HD og Blu-Ray format. Men fortsatt har ikke en eneste sjel innenfor bransjen klart å pirre luktesansen vår.

En vesentlig mangel som den portugisisk designeren Nuno Teixeira har snuset opp. Lukt er tross alt en av våre aller viktigste sanseorganer, og den ultimate filmopplevelsen bør derfor også innebære lukt.

Luktepatroner.

Det nye konseptet, SMELLIT, er bygd opp litt på samme måte som en printer med blekkpatroner. Men i stedet for blekk, er det altså lukt som skal komme sivende ut underveis i filmen.

SMELLIT vil kreve at DVD-platene er kodet med lukteinformasjon. Konseptet baserer seg på 118 ulike patroner med forskjellige lukter som kan kombineres, og til sammen skal de sørge for å gjøre filmopplevelsen mer levende.

Hvis en filmscene eksempelvis innebærer popkorn-spising, vil SMELLIT ca tjue sekunder før scenen bruke digital lukteteknologi (DST) for å blande sammen en tilsvarende lukt. Den skal blant annet være integrert med en vifte som vil sørge for at lukten fordeles jevnt over i rommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer