LG HR500: Den nye drømmespilleren

Hvis ryktene stemmer blir dette en storselger.

LG HR500: Den nye drømmespilleren
Publisert

Det er ille nok å måtte ha mange ulike bokser i stua, og det blir heller ikke bedre av at du ofte tvinges til å bruke komponenter som ikke er så gode som du skulle ønske.

Spesielt HD-PVR boksene som enkelte innholdsleverandører tilbyr faller i sistnevnte kategori, og Canal Digitals versjon er et eksempel: Den har riktignok bra bilde og lydkvalitet, men den støyer og er heller ikke blant de mest brukervennlige.

LGs siste kreasjon kan imidlertid løse problemet.


Alt om TV og hjemmekino fra DinSide finner du her

LG HR 500 - kan alt

For ut fra spesifikasjonene er dette noe ingen av konkurrentene klarer å tilby, hør bare her:

  • Blu-ray spiller, som selvsagt også spiller av CD-plater og DVD-filmer
  • 250 GB harddisk
  • Innebygget TV-tuner for digitale TV-sendinger. Det er like godt doble tunere her. Ergo kan du se på en kanal og ta opp fra en annen, samt pause sendingen slik du gjør på standard PVR.
  • Takler svært mange formater, inkludert MKV og DivX Ultra.
  • Spilleren kan også spille av musikk, bilde og videofiler via USB-inngangen (som i tillegg til minnepenner også skal takle eksterne hardisker).
  • Spilleren er også DLNA-kompatibel og har trådløst nettverk som lar deg overføre medieinnhold uten kabel fra PC-ene i nettverket ditt.
Ut i fra denne smørbrødlisten er det bare å konstatere at dette ser svært lovende ut, og selv om prisen ikke er fastsatt, har denne spilleren potensiale til å bli en salgssuksess. Det viktigste spørsmålet for oss nordmenn er imidlertid:

Vil TV-tuneren virke i Norge?

I Sverige bruker de nemlig fortsatt MPEG2-komprimering, mens vi i Norge er over på det nye MPEG4-systemet. (Les mer her!)

Vi tok derfor kontakt med LG Sverige, som mente at dette burde gå bra:

- Når HR500 kommer till Norden rundt august 2010 så vil den ha en DVB-T tuner (= digitalt bakkenett) med både MPEG2 og MPEG4 dekoding, og plass til Common interface, bekrefter Kaveh Kiani fra LG Sverige.

Før du spretter champagnekorken må vi imidlertid helle litt malurt i begeret:

For selv om dette ser svært lovende ut, så er det ingen garanti for at TV-tuneren vil fungere hjemme i din egen stue. En ting er hvorvidt innholdsleverandøren (RiksTV) godkjenner den, og det ser også skummelt ut hvis du har kabelTV- eller parabol-anlegg:

I følge Atle Brovold fra Romerike Multimedia vil den i hvert fall ikke virke i deres kabel-TV nett:

- DVB-T (det digitale bakkenettet) og DVB-C (optimert for coax = kabel) er relativt like "språk", men ikke kompatible. Mottakeren må ha DVB-C for å virke i vårt kabelanlegg.

Forvirret? Vi også, men dette kommer vi tilbake til når vi får spilleren på test. Følg med altså.

Kilde: LG Sverige, FlatPanels og Prylportalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer