Linsemus

Musa som styres ved hjelp av øyebevegelsene dine.

Linsemus
Publisert

Ei mus formet som ei linse, som styres ved hjelp av blikket ditt – det høres kanskje ut som en ide langt utenfor synsfeltet? Og ja, dessverre. Denne musa er fortsatt bare et konsept.

Men ideen er god, bare tanken på å kunne ha begge hendende fri foran skjermen, slippe museskader osv. Ja, denne skulle vi veldig gjerne fått øyet på.

Som vanlig linse.

Konseptet går ut på at musa skal festes som ei linse til øyet, og at den skal være utstyrt med sensorer som reagerer på dine øyebevegelser. Disse signalene skal igjen overføres trådløst til datamaskinen.

Teoretisk sett skal altså dette kunne gi deg fullstendig kontroll over musepekeren. (Og to raske blunk vil kanskje fungere som dobbeltklikk?)

Ideen ble i utgangspunktet laget med tanke på de som ikke kan bruke hendene sine, men for alle oss andre (enten det skyldes musekader, eller bare latskap), så vil nok også denne være midt i blikket blinken. Det gjenstår å se om linsemusa noen gang blir å se på markedet, kanskje blir den det en gang rundt år to tusen og hundre?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer