Lufta er for alle

Mekaniske heiser er så 2003. Nå er det vakuumheiser som teller.

Lufta er for alle
Publisert

Endelig har vi tatt det første definitive steget mot framtida, der alle kjører svevebiler, hører musikk gjennom MP3-spiller-implantat i hodet og skriver tekstmeldinger i en hastighet som til og med overgår lysets.

Denne vakuumheisen benytter det gamle vakuum-post-systemet som var så populært som et internt postsystem i bedrifter en gang for lenge siden, men i en litt større skala. Det er (så vidt) plass til én person i heisen, så foreløpig forblir denne oppfinnelsen en sak mellom produsenten og eksentriske personer som er dårlig til beins - eller som simpelthen hater trapper.

En slags forklaring.

Ved å manipulære det atmosfæriske trykket, vil heisen enten gå opp eller ned. Ventiler regulerer om det skal være over- eller undertrykk på over- og undersida av selve sylinderen som du står i. Høyere atmosfærisk trykk nederst vil sende heisen oppover, mens en ved å sende luft ut i bunn (som betyr lavere atmosfærisk trykk) og trekke luft inn i toppen vil senke heisen nedover.

Kapselen du står i har av naturlige årsaker (les: straffeforfølgelse og milliarderstatning) normalt atmosfærisk trykk, slik at du slipper å holde pusten mens du beveger deg fra stua til soverommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer