Mobilen som er helt Texas

Liten, men stor.

Mobilen som er helt Texas
Publisert

Er dette noe vits, da?

Eh, ja. Hvordan skal du ellers kunne blåse opp videoene du mobil-filmet på Roskilde-festivalen slik at hele klassen kan se dem samtidig?

Liten og lett.

Texas Instruments (TI) er et navn mange forbinder med skremmende store kalkulatorer fra videregående, med så mange uforståelige tegn på fronten at analfabetisme framstår som et fristende alternativ til generell studiekompetanse.

TI lager fortsatt kalkulatorer, men de gjør også mye annet - som å lage mikroskopisk små DLP-projektorer.

Møter veggen.

Den såkalte pico-projektoren har plass til tre lasere, en DLP-chip og strømforsyning, og måler bare 3.8 centimeter i lengderetningen. Det gjør blant annet at den kan brukes i mobiltelefoner, slik prototypebildet over viser.

Ifølge skrytemeldingene fra TI skal en kunne projisere et DVD-liknende bilde på veggen i A4-størrelse, nærmere bestemt 640x240 piksler, noe som høres litt for svakt ut til at en orker å se så mye mer enn en YouTube-snutt eller tre.

Strøm?

Likevel, chipen i pico-projektoren skal være kraftig nok til å kunne sende bildet videre til en vanlig bredformat-TV, så potensialet bør være stort nok. Det er helt sikkert også strømforbruket, og noen bør legge både hjerne- og battericeller i vann for å komme opp med mobilbatterier som takler belastningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer