Nesevis gjennom nesespray

Kan denne sprayen forandre ditt sosiale liv?

Nesevis gjennom nesespray
Publisert

Hvis du blir svett i hendene og panna bare av å tenke på at du også i dag må mumle noen beskjedne ord i kantina, nytter det ikke med Otrivin. Nesen din blir riktignok mer sosialt akseptabel, men hendene dine forblir like klamme.

Men vil du rope ut et forknytt hurra! hvis vi kan fortelle at en nesespray som skal hjelpe på alt fra lite selvtillit til stress er i ferd med å bli virkelighet?

Egosprut.

Forskere ved universitetet i Zürich i Sveits mener med en forskers selvsikkerhet å ha utviklet en spray som tar knekken på beskjedenhet, eller i det minste reduserer virkningen av den så kraftig at det er mulig å hilse på folk uten å bryte sammen i krampegråt like etter.

En sprut i hver nese er alt som skal til. For godt til å være sant? Nei, visst nok ikke.

Sprayen nyter godt av de stimulerende egenskapene til et stoff kalt oksytocin, et hormon som fram til nå har vært mest kjent som fødselshjelper for damer, og som nevtrotransmitteren som gir begge kjønn svært gode vibrasjoner ved orgasme.

Syntetisk.

Det samme hormonet er derimot også aktivt når du for eksempel hilser på ukjente personer eller gamle kjente, det vil si situasjoner som har med sosial anerkjennelse å gjøre, og produseres endog naturlig i kroppen ved forelskelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer