Nøden er størst ...

... når denne hjelmen gjør ringejobben for deg.

Nøden er størst ...
Publisert

Motorsyklister er omtrent like godt beskyttet som en mygg mot en fluesmekker, og derfor er det ikke så rart at folk som Brycen Spencer, ingeniørstudent ved Universitetet i Massachusetts, forsøker å komme opp med livreddende løsninger for fartsglade MC-entusiaster.

Hjelmen hans ser foreløpig ikke så smart ut, men den er veldig smart.

En slags parykk.

Den har fått navnet Wireless Impact Guardian, sannsynligvis først og fremst fordi forkortelsen blir "WIG" ("parykk" på engelsk), og aktiveres i samme øyeblikk som du tar den på. Hvis du mot formodning tryner og slår hodet, vil fallet registreres av hjelmen.

Det første den da gjør er å sende ut et pipesignal i rundt et minutt. Hvis ikke du skrur av lyden i løpet av dette minuttet, vil den selv sørge for at du får hjelp, enten ved å gi beskjed direkte til 911 (den amerikanske nødhjelpstelefonen), eller til en en tredjepart som videresender meldingen til 911.

Satelittinfo.

Nødmeldingen inneholder blant annet presis GPS-informasjon om hvor den skadde befinner seg, slik at hjelpemannskapene ikke ender opp i en annen delstat. Hjernerystelse og andre hodeskader har som kjent en lei tendens til å føre til geografisk og generell forvirring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer