Nøden er størst ...

... når denne hjelmen gjør ringejobben for deg.

Nøden er størst ...
Publisert

Motorsyklister er omtrent like godt beskyttet som en mygg mot en fluesmekker, og derfor er det ikke så rart at folk som Brycen Spencer, ingeniørstudent ved Universitetet i Massachusetts, forsøker å komme opp med livreddende løsninger for fartsglade MC-entusiaster.

Hjelmen hans ser foreløpig ikke så smart ut, men den er veldig smart.

En slags parykk.

Den har fått navnet Wireless Impact Guardian, sannsynligvis først og fremst fordi forkortelsen blir "WIG" ("parykk" på engelsk), og aktiveres i samme øyeblikk som du tar den på. Hvis du mot formodning tryner og slår hodet, vil fallet registreres av hjelmen.

Det første den da gjør er å sende ut et pipesignal i rundt et minutt. Hvis ikke du skrur av lyden i løpet av dette minuttet, vil den selv sørge for at du får hjelp, enten ved å gi beskjed direkte til 911 (den amerikanske nødhjelpstelefonen), eller til en en tredjepart som videresender meldingen til 911.

Satelittinfo.

Nødmeldingen inneholder blant annet presis GPS-informasjon om hvor den skadde befinner seg, slik at hjelpemannskapene ikke ender opp i en annen delstat. Hjernerystelse og andre hodeskader har som kjent en lei tendens til å føre til geografisk og generell forvirring.

Det er ikke bare motorsyklister som kan få glede av den smarte WIG-hjelmen. Det er også meningen at myke trafikanter, også kjent som syklister, skal kunne benytte seg av nødhjelpen, og vi ser helt klart at ekstremsportutøvere som basehoppere og fjellklatrere kan også kan ha en viss interesse av å fortelle hjelpemannskapene at hoppet fra Trollveggen ikke gikk helt etter planen.

Når?

Brycen Spencer jobber for øyeblikket både med patentering og markedsføring av hjelmen, og selv om det nok gjenstår mye arbeid før en ferdig versjon blir å finne i butikkene, slår folk seg såpass ofte i hodet at markedspotensialet burde være gigantisk.

Akkurat nå, for eksempel, slo jeg hodet kraftig i kontorpulten fordi jeg glemte å drikke kaffe. Jeg behøver ikke si mer.

Kilde: Science Daily

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer