Nullere og enere for innvidde

Binær logikk er for særinger.

Nullere og enere for innvidde
Publisert

Det sies at det finnes noen som bare er i stand til å tenke binært, og det er ikke programmerere de snakker om. Skattepolitikken er nazi, NRK er sosialistfinansiert vrøvl som sender kommunistpropaganda på barne-TV, og veistandarden er en sabotasjeaksjon iverksatt av muslimske flyktninger. Du kjenner typen.

Sjansen for at noen av dem vil forstå hva som står på disse ringene er minimal, og hvis de mot formodning skulle klare å dekode beskjedene, vil de bare se på dem som enda en bekreftelse på at George W. Bush sto bak 11. september.

Kodeprat.

Encoder Rings er laget av designer Jonathan Ben-Tovim, med utgangspunkt i diskusjonen rundt hvordan vi kan lagre følsom, digital informasjon på en måte som både gjør den tilgjengelig og utilgjengelig.

Ringene har plass til 64 tegn, som vil si at du kan lagre beskjeder som er nesten like lange som en halv tekstmelding. Det er ikke mye, men det kan være nok til å legge inn for eksempel datoen for bryllupsdagen (som du aldri husker) eller navnet på søsteren til kona (som du aldri husker).

Tegntrøbbel.

Ben-Tovims tanke er at ringbæreren skal skrive inn beskjeden vedkommende ønsker å omgjøre til binære tegn i et lite dataprogram, før den binære koden skrives ut på en tredimensjonal skrivere ved hjelp av såkalt "rapid prototyping".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.