Oculus er rå luksus

For ikke å snakke om designet ...

Oculus er rå luksus
Publisert

På dingz.no finner du etter hvert en pen samling yachter som kan ta pusten fra de fleste, men det spørs om ikke denne tar en stor del av den berømte kaka.

Schöpfer Oculus må være den første yachten som ser ut som den hermer etter hakesleppet til tilskuerne på kaien, og det har den god grunn til.

Virkelighetstro?

Det storslåtte mesterverket eksisterer enn så lenge bare på datamaskinene til designer E. Kevin Schöpfer hos ferske, USA-baserte Schöpfer Yachts LLC, men planen er at planene skal bli virkelighet. Det håper vi da inderlig.

Oculus, som opprinnelig er det latinske ordet for "øye", ser i profil nesten ut som en delfin, og måler hele 250 fot - eller over 76 meter hvis du ikke snakker flytende båtspråk. Baugen Akterenden etterlikner kjeven og øyehulen til svære havfisker og pattedyr, og vil forhåpentligvis få somaliske pirater til å stusse lenge nok til at Oculus seiler forbi.

Yachten er laget for store avstander samtidig som en underholder opptil 12 gjester, alt mens den ligger støtt på havet med en marsjfart på rundt 25 knop.

Lavprofil.

Oculus er utstyrt med en "lavprofilmodus" for å senke luftmotstanden ved høy fart, blant annet gjennom sidepanel som kan trekkes tilbake hvis for eksempel bølgene blir litt høyere enn ved mild bris.

Interiøret er nesten like spektakulært som utsida. Salongen i midten av båten har en takhøyde på hele 3.6 meter, og akkompagneres blant annet av et sylindrisk spiserom, heis og lys i gulvet.

Snart?

Det andre planet på måten tilhører eieren, der stua og soverommene (i flertall) deles opp av fire frittstående "rør", som blant annet inneholder bad og lagringsplass.

Foreløpig er fullstendige spesifikasjoner og dato for når prosjektet står ferdig ikke kjent for andre enn Schöpfer Yachts, og det samme gjelder prisen. Den blir garantert like høy som en gjennomsnittlig finanskrise.

Til den tid kan du kose deg med bildene til venstre.

Kilde: Dvice.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer