Oculus er rå luksus

For ikke å snakke om designet ...

Oculus er rå luksus
Publisert

På dingz.no finner du etter hvert en pen samling yachter som kan ta pusten fra de fleste, men det spørs om ikke denne tar en stor del av den berømte kaka.

Schöpfer Oculus må være den første yachten som ser ut som den hermer etter hakesleppet til tilskuerne på kaien, og det har den god grunn til.

Virkelighetstro?

Det storslåtte mesterverket eksisterer enn så lenge bare på datamaskinene til designer E. Kevin Schöpfer hos ferske, USA-baserte Schöpfer Yachts LLC, men planen er at planene skal bli virkelighet. Det håper vi da inderlig.

Oculus, som opprinnelig er det latinske ordet for "øye", ser i profil nesten ut som en delfin, og måler hele 250 fot - eller over 76 meter hvis du ikke snakker flytende båtspråk. Baugen Akterenden etterlikner kjeven og øyehulen til svære havfisker og pattedyr, og vil forhåpentligvis få somaliske pirater til å stusse lenge nok til at Oculus seiler forbi.

Yachten er laget for store avstander samtidig som en underholder opptil 12 gjester, alt mens den ligger støtt på havet med en marsjfart på rundt 25 knop.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer