Robothjerte lansert

Skal være like god som originalen.

Robothjerte lansert
Publisert

Kunstige hjerter har eksistert en stund allerede nå. Problemet har vært at resultatet ikke alltid har vært like slående.

Et dårlig eksempel er å lese her, der 14 mennesker fikk operert inn kunstige hjerter, samtlige døde kort tid etterpå. Nå har det derimot kommet et nytt kunstig hjerte som skal være en fullgod erstatning for menneskehjertet.

Romteknologi.

Det kunstige organet er skrudd sammen av romforskere. Det skal ha samme fasong som originalen og skal blant annet ha vært dyrket fram av dyrevev.

Bruk av dyrevev skal ha gjort det nye hjertet mye bedre enn tidligere løsninger, der problemet ofte har vært risikoen for å utvikle blodpropp eller svikt i immunsystemet.

Fullgod erstatning.

Det har vært vanlig å utstyre pasienter med et kunstig hjerte mens de venter på en donor. Dette hjertet skal derimot være bra nok til å holde et menneske i livet på samme måte som et menneskehjerte.

Så langt er det testet ved hjelp av datasimulering og på dyr, med følgende resultat: Ingen komplikasjoner.

Planen er å starte produksjonen og prøve det ut på mennesker i 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer