Robothjerte lansert

Skal være like god som originalen.

Robothjerte lansert
Publisert

Kunstige hjerter har eksistert en stund allerede nå. Problemet har vært at resultatet ikke alltid har vært like slående.

Et dårlig eksempel er å lese her, der 14 mennesker fikk operert inn kunstige hjerter, samtlige døde kort tid etterpå. Nå har det derimot kommet et nytt kunstig hjerte som skal være en fullgod erstatning for menneskehjertet.

Romteknologi.

Det kunstige organet er skrudd sammen av romforskere. Det skal ha samme fasong som originalen og skal blant annet ha vært dyrket fram av dyrevev.

Bruk av dyrevev skal ha gjort det nye hjertet mye bedre enn tidligere løsninger, der problemet ofte har vært risikoen for å utvikle blodpropp eller svikt i immunsystemet.

Fullgod erstatning.

Det har vært vanlig å utstyre pasienter med et kunstig hjerte mens de venter på en donor. Dette hjertet skal derimot være bra nok til å holde et menneske i livet på samme måte som et menneskehjerte.

Så langt er det testet ved hjelp av datasimulering og på dyr, med følgende resultat: Ingen komplikasjoner.

Planen er å starte produksjonen og prøve det ut på mennesker i 2011.

Betyr dette i så fall at menneskeheten snart kan forvente seg evig liv? :-)

Kilde: dailymail.co.uk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer