Samlemani

Ferrari P4/5 gir begrepet custom made en helt ny betydning.

Samlemani
Publisert

Hva gjør du når du er en fanatisk bilsamler, men føler du mangler det lille ekstra i kolleksjonen?

Du ringer det eksklusive bil-designbyrået Pininfarina, gir dem 25 millioner kroner, og ber dem bygge en helt nye Ferrari basert på legendariske Enzo.

Resultatet er Ferrari P4/5, og hvis ikke du sperrer opp øynene av bildene til venstre foreslår vi en tur til optiker - eller til fastlegen for å sjekke at hjertet slår.

En helt spesiell mann.

Oppdragsgiveren, James Glickenhaus, er ikke helt som andre. Litt googling avslører at han er en middelmådig middelmådig filmregissør, med blant annet "The Exterminator" og "McBain" på CVen, i tillegg til at han står bak Jackie Chan-foretaket. Uffda.

På børsen, derimot, der er James en av de mange kongene på haugen. Det må han nesten være for å få råd og tid til å bruke så mye penger på en så spesiell bil. Glickenhaus har dessuten tilbrakt en anselig mengde tid sammen med designerne for å justere litt der og forandre litt her, og har, viktigst av alt, fått Ferrari-foretakets godkjenning av bilen som en ekte, autentisk Ferrari-modell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer