Skikkelig romfølelse

In space no one can hear you scream.

Skikkelig romfølelse
Publisert

Romfartseventyret er kanskje ikke så glamorøst som det en gang var, og har vel heller aldri blitt så skremmende som Alien(s)-filmene ville ha det til. Forbasket at rommet skal være så saklig og kjedelig.

Men, noen vil likevel at ting fortsatt skal være heftig langt der oppe. Sjekk for eksempel denne flyvende gullfiskbolla, eller hva den nå likner på.

Snart.

Mennene og kvinnene bak det kanskje tøffeste firmanavnet vi vet om - Armadillo Aerospace - planlegger å turistifisere bollen, og det skal skje allerede i 2010.

Er du klar?

Romturismen har fortsatt til gode å ta av, i den forstand at det bare er styrtrike milliardærer som har hatt råd til de skyhøye billettprisene. Tro bare ikke at gullfiskbolleturisme blir så mye rimeligere.

Ikke økonomiklasse.

Det antas at billettene vil ligge på rundt 100 000 dollar stykket, eller rundt 700 000 kroner, noe som for så vidt er forståelig når vi vet at det spesielle romskipet bare har plass til to passasjerer.

Til gjengjeld får de samme passasjerene 360 graders panoramautsikt, som i seg selv kan være verdt blodprisen, og fartøyet skal etter planen ta av og lande på Spaceport America, en mildest talt spektakulær flyplass som bygges i ørkenen i New Mexico, og som vi tidligere har omtalt her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer